Warning: A non-numeric value encountered in /customers/6/1/a/rapsbollen.se/httpd.www/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

Coachning

 Personligt anpassad coachning med inriktning på retorik och kreativitet.

 

I det personliga brevet är det viktigt att läsaren känner att ni har något gemensamt, på ett sätt som lockar att läsa vidare. Mittendelen används för argumentation och fakta och i slutet skall man känna sig trygg i att anställa dig. Rekryteraren vill få en bild av dig, vem du är som person och vad du kan tillföra. Kan du lära dig tekniken att skriva blir steget till ett arbete mycket kortare. Det kan sammanfattas med ett enda ord:

Retorik

Du kommer att få ”öva” Retorik i hur man bygger upp det personliga brevet och det är samma teknik du kan använda för att skriva insändare till YA eller ansöka om pengar till ditt nystartade företag.

Kreativitet

Den andra delen av coachningen är Kreativitet. Att våga tänka ett steg till, att släppa loss drömmen om det egna företaget eller att hitta nya sätt att söka arbete på.

En gång under perioden brukar jag samla alla och bjuda på en dags kreativitetsträning här hos oss på Rapsbollen i Peppinge, strax norr om Kåseberga.

sh_

Coach Staffan Håkansson

30 sek och Intervju

Någon har räknat ut att en medellång hissresa tar 30 sek och då skall du hinna väcka intresse för dig.

För att klara det måste man vara säker på sina personliga egenskaper (jag har en enkel metod för det) och våga. Bra träning inför intervjun

Sist men inte minst – Intervjuträning. Den lägger vi strax innan det blir aktuellt så att du kan gå dit med färsk kunskap.

.

Under de timmar vi träffas är det dina behov och önskemål som styr och vi går igenom hela din potential och förmåga. Mellan mötena kontakt på telefon och mail. Jag är mycket välutbildad och har en bred erfarenhet från arbetslivet och även som egenföretagare men också som arbetslös. Så du, jag vet precis vad det innebär att vara arbetslös.

Mitt arbetssätt

jag lyssnar på dina önskemål

jag hjälper dig med att konkretisera dina färdigheter

och

jag hjälper dig med att presentera dina färdigheter för andra, att utarbeta ditt egna personliga varumärke.

 

main_clip_image002

Privat eller via Af

Du kan anlita mig privat eller via Arbetsförmedlingen. Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen och är berättigad till stöd av jobbcoach så kostar det inget för dig. Diskutera detta med din handläggare. Om du anlitar mig privat anpassar vi upplägget både i tid och innehåll. Priset för exempelvis 6 timmars coachning är 2.500 kr inkl moms.

Sedan hösten 2009 samarbetar jag med Arbetsförmedlingen i deras program för externa coacher eller kompletterande aktörer.

Jag arbetar inom Arbetsförmedlingens arbetsområde Trelleborg som inkluderar kommunerna; Trelleborg, Tomelilla, Ystad, Skurup, Sjöbo och Simrishamn.

Rating

Rapsbollen Hb rankas med tre stjärnor enligt Afs ranking.

I Af:s ratingsystem för leverantörer av jobbcoachning jämförs coachningsföretag med varandra och tilldelas en till tre stjärnor. Antalet stjärnor baseras på hur många av deltagarna som fick arbete inom fyra månader efter påbörjad jobbcoachning.

* under medel

** medel

*** över medel

Här finns min tjänstedeklaration