Warning: A non-numeric value encountered in /customers/6/1/a/rapsbollen.se/httpd.www/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

Övrigt

 

För den oinvigde kan nog alla våra olika verksamheter te sig en smula aparta och många letar förgäves efter en logisk koppling. Den blandning vi nu har är nog mer slumpens skördar, som att vara på rätt plats och råka träffa rätt person.

Så här kan en kedja utvecklas: Min (Staffans) handledare på ALMI, (professor i innovationsteknik) föreslog att jag skulle utveckla innovativa tekniker. Hur då frågade jag? Det får du väl hitta på själv blev hans självklara svar. Och det gjorde jag. Jag var då arbetslös och kopplad till TRR (lärde mig bla grunderna i retorik där) och fick hålla kurser i ”Kreativa sätt att söka arbete”. I samma veva träffade jag personalchefen på Danisco i Köpingebro som berättade att det var uppsägningar på gång. Jag träffade företaget och lyckades övertyga om ”förträffligheten” med min kurs. Det gick bra. När sedan Arbetsförmedlingen sökte coacher lyfte jag fram det exemplet och tryckte på nödvändigheten av att vara kreativ och kunna skriva retoriskt. AF nappade trots att jag saknar utbildning som coach.

Varför väljer många mig som coach?  Några nämner: att jag också har varit utan jobb, någon för att jag jobbat i skogen, flera för att jag är civilingenjör, lumpen som fallskärmsjägare, att jag inte har ett fast coachupplägg, att jag tar in retorikövningar  i coachningen, eller för att jag och Gudrun startade Rapsbollen HB.

Att ha en brokig bakgrund och många erfarenheter  tror jag alltså kan vara en fördel när man skall starta eget.

Både Gudrun och jag har ett stort konstintresse så att det blev ett galleri med egna verk kändes självklart.

På min förra arbetsplats fick jag möjlighet att prova qigong. Det passade mig så det blev en lång utbildning instruktör och det är nu en given del i vår verksamhet och som lockar många besökare.

Min sambo (Gudrun) är esteten och ekonomen som ser till att allt fungerar och har dessutom två specialiteter, Silverlera och Feng Shui.