Warning: A non-numeric value encountered in /customers/6/1/a/rapsbollen.se/httpd.www/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

Cykla på Österlen

Ta del av vårt samarbete och cykla Österlen runt

Sex samarbetande boenden/restauranger, från Brösarp i norr till Kåseberga i söder.

Komponera din runda som du själv vill. Besök alla ”hållplatser” eller välj ut några. Bestäm hur länge du vill vara ute och hur många nätter du stannar på varje ställe och boka sedan varje boende. Det här kan vi erbjuda:

Längst i norr, i Åkaröd/Brösarp och mitt i den vackra och skira bokskogen har vi vandrarhemmet/b&b Gladan & Vråken.

Fortsätt turen österut till Kivik och  Agda Lunds b&b. Kivik som präglas stort av äppelodlingarna. Här kan du bl a delta i äppelblomssafari på våren och äppelmarknaden på hösten.

Nästa etapp går till Sköllen, gårdshotell och rest utanför Brantevik. Högt beläget och med en härlig utsikt över det vackra landskapet och havet.

Avståndet mellan Brantevik och Peppinge/Kåseberga är ungefär 2,5 mil. Rapsbollens b&b ligger strax norr om Kåseberga med de magiska Ales Stenar. Kåseberga är en liten pittoresk fiskehamn med bl a rökeri och restauranger.

 

Cykla på Österlen

Cykelturen går sedan norrut till Tryde 1303 b&b. Omgivet av vackert landskap och nära Fyledalen som     fr o m 29 maj klassas som Naturreservat. Här finns en rikt djurliv med många rödlistade arter.

Sista stoppet på rundan blir vackra Gyllengården b&b.Gården ligger vid Österlens mittpunkt med en härlig utsikt över det vackra landskapet. Här är det lätt att trivas och finna lugn och ro. Den fyrlängade gården har en kullerstensbelagd innergård med en härlig blomsterprakt. Med braskamin, bibliotek och sovrum med en härlig säng för två, kan du lyxa till det i vår exklusiva svit, Splendid. Här finns också ett fint sovloft med 2-4 sovplatser samt ett frukostkök.
Här finns även fina B&B rum med dubbelsäng och möjlighet till extrabädd.

 

 

Om du bokar cykelturen mellan den 14 juni och 30 aug och blir trött på cyklande kan du hoppa på ångtåget mellan Brösarp och Sankt Olof- Pollettera cykeln och ta plats i restaurangvagnen så kan du äta en god måltid ombord. Tågen kör under tiden 14 juni fram till och med 30 augusti.Skulle du hellre vilja vandra en del av sträckan hjälper vi till med cykeltransport. Ni kan också få hjälp att transportera bagaget till nästa boende.Alla medverkande anläggningar är medlemmar  I Cykelfrämjandets Bed and Bike vilket garanterar cykelvänligt boende.Ta dig nu en funderare: vilka platser vill jag besöka? och hur länge vill jag stanna på varje ställe för att hinna se så mycket som möjligt? Sedan är det bara att bokaplats på resp anläggnings hemsida.

 Välkomna hit till Österlen!