Warning: A non-numeric value encountered in /customers/6/1/a/rapsbollen.se/httpd.www/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

Aktuellt på Österlen

  Boka rum

KONST

Det vimlar av konstgallerier på Österlen. Bara i vårt närområde finns drygt 20 gallerier och på vår gata Peppingevägen har vi 3, Galleri Jägfeldt och Galleri Peppinge båda på kvällspromenadavstånd från Rapsbollen som ju också har ett eget fotogalleri.

LITTERATUR

BOKENS DAG På Skillinge Teater den 10 september. Program hittar du här.

Bokbord, levande musik av lokala musiker,  serieskapande för barn och vuxna.

Författarna på scen signerar sina böcker,  novelltävlingen ”Unga Författare”

Dessutom: bokvikning, skrivstafett och bokbytarbord. Medverkande författare: Anders de la Motte, Lena Ackebo, Reidar Jönsson, Emmy Abrahamsson och Gunnar Wetterberg

 

Under September/Oktober anordnas många aktiviteter med äpplet i centrum.

Häng med på äppelsafari med självplock. Turen sker med traktor och vagn genom odlingarna som dignar av frukt. Du får en guidad tur och så stannar man för att plocka äpplen.
Äppelmarknaden i KivikÄpplemarknaden i Kivik anordnas sista helgen i september, dvs 24-25 september.  Svenska äpplen i tusentals kilo och en tavla gjord av konstnären Emma Karp-Lundström och består av ca 30.00 äpplen. Marknaden är välbesökt och finns i Kiviks hamn.

 

 

Österlen lyser 2015Allhelgonahelgen,  4-6 november arrangeras Österlen lyser. Tänk dig den mörka höstkvällen upplyst av tusentals ljuskällor – marschaller, lyktor och eldar! Hela Österlen går man ur huse för att med stor kreativitet skapa gemenskap kring ljuset.  Det är Österlen lyser! En mångårig tradition och en magisk upplevelse!

Gåsmiddagar i början av november följs sedan av julbord och under nov/dec börjar också julmarknaderna på Österlen.

Användbara appar, gratis, och finns för både iPhone och Android

Ystad & Österlen

Ystad & Österlen app

Reseguide med vandrings och cykelturer. Tycker du om att cykla, vandra eller njuta av vacker natur ska du ladda ner denna applikation. Den leder dig till Sveriges sydöstra hörn, Ystad & Österlen. Vi vill visa dig alla de vackra cykelvägar, vandringsleder och naturområden som finns här.

 

Kulturhistorien på Österlen

Kulturhistoria på Österlen

Är du intresserad av kulturhistoria, vackra landskap och avkoppling med god mat och dryck ska du ladda ner denna applikation. Den leder dig till Sveriges sydöstra hörn, Ystad & Österlen regionen. Vi vill inspirera dig till ett besök hos oss och när du väl är här kommer appen att fungera som en vägvisare för dig på din resa.

.

Användbara länkar om vad som händer på Österlen